ZDRAVŠÍ TANIER PLNÝ FARIEB

Priznávam! Pri tejto fotke mi stále nedochádza, že sa mi ju podarilo takto nastajlovať a odfotiť. Ešte pár hodín dozadu som nemala žiadnu predstavu čo pristane na taneri. Postupne som vyberala ingrediencie z chladničky. Začala som zlatou cviklou a čiernou šošovicou. Odfotila som pár záberov a teraz, keď na to pozerám, tak mi fotka vyráža dycÚprimne? Ako sa tak na foto pozerám, ani si neviem spomenuť z ktorej fotky som bola naposledy tak nadšená.

Baví ma na nej farebnosť a rôznorodosť zloženia na tanieri.

POTREBUJEME

  • čierna šošovica
  • quinoa
  • fialové zemiaky
  • ghee maslo
  • vajce
  • baby špargľa
  • baby kukurica
  • červená údená paprika
  • zlatá cvikla
  • fenykel
  • olivový olej
  • Maldon soľ
  • edamame sójové bôby
  • nelúpané / lúpané
  • čerstvá pažítka
  • čerstvá petržlenová vňať
  • cviklové klíčky
  • cesnakové klíčky

POSTUP

1. Čiernu šošovicu opláchneme, zalejeme vodou, posolíme a varíme od zovretia 15 minút. Precedíme a zmiešame s ghee maslom a posekanými bylinkami pažítkou a petržlenovou vňaťou.
2. Quinou pred varením prepláchneme v teplej vode, privedieme vodu do varu, osolíme a varíme 10 – 12 minút.
3. Fialové zemiaky zalejme vodu a varíme od zovretia približne 20 minút.
4. Vajce umietnime do vody a varíme od zovretia 6 minút.
5. Na panvici necháme roztopiť ghee maslo a na olivovom oleji osmahneme baby špargľu a baby kukuricu približne 3 minúty v polovici procesu otočíme.
6. Špargľu vyberieme a dáme bokom. Baby kukuricu poprášime červenou údenou paprikou a minútku pečieme.
7. Zlatú cviklu očistíme a nakrájame na kolieska. Fenikel pokrájame na plátky. Poukladáme na plech, umietnime alobal, ktorý postriekame olivovým olejom v spreji a poukladáme zeleninu, taktiež aj vrch postiekame olivovým olejom, posolíme a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 30 minút, otáčame. Na záver zvýšime teplotu na 200 stupňov a pečieme ďalších 5 minút.
8. Do vriacej vody umiestnime nerozmrazené sójove bôby v strukoch alebo vyslúskané a varíme 2 – 3 minútky. Precedíme a posypeme Maldon soľou.
9. Na tanier umiestnime všetky ukuchtené ingrediencie a už len vidličku do ruky.