Máte chuť na najlepší domáci sendvič? S voňavými domácimi chlebovými plackami a perfektnými dvomi zeleninovými nátierkami?
Prezradím, že si nebudete vedieť vybrať, ktorá je lepšia. Spravte si nátierky aj do zásoby, nebudete vedieť sa jej dojesť.
K tomu grilovaná zelenina, lahodné avokádo a vegánsky Nurishh Gran Vegiano. Ak už z tohto neodpadnete, tak už z ničoho.
Dajte do komentu vedieť, či vás receptík zaujal. Chudnem jedlom nájdete na Facebooku a Instagrame.
VEGAN SENDVIČ S GRILOVANOU ZELENINOU V CHLEBOVEJ PLACKE
Chlebové placky sú jednoduché na prípravu, môžete si ich uskladniť v chladničke a pripravaiť na druhý deň čerstvú telplú placku. Je hotová za 2 minúty.
Nátierky sú v sendviči dve jedna fazuľovo – bazalková a druhá paradajkovo – papriková nátierka. Obe sú skvelé.
Množstvo
4 porcie
Príprava
2 hodiny s kysnutím
Varenie/pečenie
10 minút
Čas celkovo
2 hodiny a 10 minút
POTREBUJEME
Budeme potrebovať
- vegánsky Nurishh Gran Vegiano
- avokádo
- klíčky mungo a šošovica
- baklažán
- cuketu zelenú alebo žltú
Chlebové placky
- 360 g hladkej múky 00 Extra špeciál
- 290 ml vriacej vody
- 45 gramov zemiakového škrobu
- 25 ml olivového oleja
- 5 ml sušeného droždia
- 5 ml soli
POSTUP
FAZUĽOVO - BAZALKOVÁ NÁTIERKA
- 50 g Bielej fazule (v konzerve alebo uvarenej)
- 2 hrste čersvej bazalky
- 3 PL olivového oleja
- 55 g vlašských orechov
- 1/3 ČL soli
- šťava z 1/2 citróna
POSTUP
PARADAJKOVO - PAPRIKOVÁ NÁTIERKA
- 1 červená paprika
- 2 hrste cherry paradajok
- 2 PL olivového oleja
- 1/3 ČL soli
- olivový olej v spreji