Grilovali ste niekedy vonku v decembri? Dnes som to absolvovala v tej zime.
Nemáme totižto panvicu na steaky na indukciu. Neodradil ma ani studený vietor, tuniakové steaky zbožňujeme.
Potrebujeme:
• tuniakové steaky
• mix biele/čierne korenie
• olivový olej
• baby špargľa
• brokolica
Na omáčku:
• plátok masla
• 100 ml smotany
• 1 ČL šťavy z citróna
• 1/2 ČL medu
• čierne korenie
• soľ
Aby aj oči jedli:
• hrachové klíčky
• ružové korenie
• slnečnicové semienka
1. Do vriacej vody vložíme baby špargľu spolu s hlavičkami brokolice a varíme 2 minúty, následne zeleninu precedíme.
2. V hrnci roztopíme maslo, pridáme smotanu, citrónovú šťavu, trošku postrúhanej kôry z citróna, med, soľ a čerstvo pomleté korenie. Pomocou metličky zmes rozšľaháme. Varíme do zovretia.
3. Steky posypeme čerstvo pomletým korením a pokvapkáme olivovým olejom.
4. Panvicu rozpálime a tuniakové steaky sprudka opečieme z každej strany 2 minúty.
5. Hotové steaky posypeme ružovým korením a podávame s brokolicou, baby špargľou a na sucho opečenými slnečnicovými semienkami.