Chuťovečka, top polievka, ktorú zbožňujeme. Nezabudnite na koriander. Ten je v polievke dosť dôležitý. Vie dať tie správne chuťové grády. Ako ju máte najradšej vy? S krevetami, kuracím mäsom, či len tak? Ja sa prikláňam za tretiu možnosť.
POTREBUJEME
▫️1 PL olivového oleja
▫️2 jarné cibuľky
▫️1 strúčik cesnaku
▫️chilli
▫️20 g čerstvého zázvoru
▫️30 g tom yum pasty
▫️1 ČL tamari omáčky
▫️2 mrkvy
▫️2 ks bobkového listu
▫️1 l zeleninového vývaru
▫️čerstvá alebo sušená citrónová tráva
▫️4 šampiňóny
▫️1/2 cukety
▫️4 cherry paradajky
▫️125 g ryžových rezancov
▫️1 PL rybacej omáčky
▫️200 ml kokosového mlieka
▫️šťava z 1/2 limetky
▫️čerstvý koriader
POSTUP
1. Wok panvicu zohrejeme, pridáme olivový olej, prelisovaný cesnak, nakrájanú na kolieska jarnú cibuľku a chilli, zázvor pokrájaný na kocky a restujeme 1 minútu.
2. Pridáme tom yum pastu, tamari omáčku, mrkvu pokrájanú na pásiky, bobkový list, prilejeme zeleninový vývar a varíme od zovrenia 10 minút.
3. Ďalej pridáme pokrájané šampiňóny, cuketu a cherry paradajky a varíme ďalších 5 minút spolu s ryžovými rezancami.
4. Po uvarení znížime teplotu varenia polievky, prilejeme kokosové mieko, rybaciu omáčku, koriander, šťavu z limetky a máme hotovo.
Recept vznikol v spolupráci s Lunys.