Vyskúšajte špenátovú omeletu a doprajte si ju s tým, na čo máte práve chuť. Moju kombináciu nájdeš dole nižšie v popise. MŇAM.
ZBOŽŇUJEM skvelé jedlo. Kto dostal chuť na poriadnu porciu zelenej na tanieri?
Na 2 omelety potrebujeme:
▫️3 ks slepačích vajec
▫️50 ml perlivej minerálnej vody
▫️50 g špenátových listov
▫️soľ
▫️muškátový oriešok
▫️olej
Omeletu naplíme:
▫️baby špargľa
▫️feta syr
▫️hrášok
▫️klíčky “China Rose”
▫️žerucha
▫️bazalkové pesto
▫️ reďkovka
1. Vajcia, špenátové listy a perlivú minerálnu vodu rozmixujeme.
2. Olej na panvici zohrejeme, vylejeme zmes a omeletu pečieme z každej strany.
3. V hrnci necháme zovrieť vodu, osolíme, vložíme baby špargľu a varíme 3 minúty. Následne precedíme.
4. Omeletu položíme na tanier, posypeme feta syrom, poukladáme špargľu, bazalkové pesto, klíčky, hrášok.
5. Omeletu preložíme na polovicu.
6. Vrch omelety ozdobíme žeruchou a extra feta syrom, baby špargľou a bazlakovým pestom.
Recept vznikol v spolupráci s Lunys.