Mám v obľube skúšať nové recepty ako aj nové produkty. Nurishh je vegánsky syr, s ktorým poteším najmä tých, ktorí majú intoleranicu na laktózu, lepok alebo sú vegáni, vegetariáni či flexitariáni.
Vyskúšala som v premiére strúhanú alternatívu mozzarelly a použila som ju na špagety pečené v rúre a hneď vám aj prezradím, že chuť ma príjemne prekvapila.
Špagety pečené v rúre
Nurishh s príchuťou mozzarella je 100% rastlinná, bezlaktózová a bezlepková náhrada k alternatívnym tradičným syrom Mozzarella.
Získa si vás svojou dokonalou konzistenciou a autenickou chuťou. Je bohatá na vápnik a vitamín B12, obshauje iba prírodné arómy.
Množstvo
3-4 porcie
Príprava
5 minút
Varenie/pečenie
55 minút
Čas celkovo
60 minút
POTREBUJEME
Suroviny
- 150 g Nurishh vegánsky syr mozzarella strúhaná
- 250 g špagiet v surovom stave
- 250 ml paradajkovej omáčky
- 375 ml vody
- 1ČL sušeného oregána
- 1/2 ČL sušenej červenej sladkej papriky
- 1/2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- soľ
OKREM TOHO POTREBUJEME
- zapekaciu misku 15 cm x 24 cm
POSTUP
- Zapekaciu misku potrieme olivovým olejom.
- Špagety zlomíme na polovicu, vložíme do zapekacej misy, pokvapkáme olivovým olejom a dobre špagety premiešame, aby olivový olej pokryl povrch špagiet. Toto nám zabezpečí, že špagety sa nezlepia. Môžeme použiť aj olivový olej v spreji.
- Do špagiet primiešame paradajkovú omáčku a vodu a zmes spolu premiešme tak, aby špagety nezostali zlepené.
- Ďalej pridáme oregáno, červenú mletú papriku, soľ, nakrájanú cibuľu na tenké mesiačiky a na drobno nakrájaný cenak. Všetko spolu opäť premiešame.
- Zapekaciu misku prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 190 stupňov 45 minút.
- Následene odstránime alobal, vrch posypeme Nurishh vegánskou mozzarellou a pečieme na 190 stupňov ďalších 10 minút.
TIP
- Hotové špagety podávame s extra posypaným syrom a čerstvými bylnikami.