SARDINKOVÁ NÁTIERKA

S varením som začala na základnej škole na krúžku varenie-pečenie.  Medzi prvými receptami bola rybacia nátierka. Nie hocijaká. Išli do nej okrem sardiniek a masla aj vajíčka, uhorky a kápia. Celkom zaujímavá kombinácia.  Na oživenie som ju ozdobila cviklovými a hrachovými klíčkami.

POTREBUJEME

  • sardinky v oleji
  • maslo izbovej teploty
  • vajce
  • zavárané uhorky
  • kápiu

POSTUP

  1. Vajcia uvaríme vo vode, od zovretia 8 minút, necháme vychladnúť, očitstíme a prekrojíme. 
  2. Sardinky precedíme od oleja a dáme ich do misky, vymiešame s maslom a žĺtkami.
  3. Do nátierky pridáme bielka nakrájané na malé kocky spolu s kápiou a uhorkami.
  4. Suroviny spolu premiešame.
  5. Podávame s pečivom a klíčkami.