Mám pre vás receptík, kde som použila bielu špargľu. Už s nafoteným tanierom som išla do kuchyne, že to odložím ale nedalo mi. Kúsok som vyskúšala. Maslo bolo ešte teplé. Úžasná kombinácia. Zrazu nečakane prázdny tanier. Mňam! Jednoduché chute milujem.
1. Špargľu očistíme a odrežeme konce.
2. Do hrnca vlejeme vodu, víno, bobokový list, vetvičku tymiánu, čierne korenie a do vriacej vody ponoríme bielu špargľu a varíme 2 minúty, špargľa by mala byť po uvarení chrumkavá.
3. Vajce uvaríme natvrdo.
4. Jarnú cibuľku aj s vňaťou nakrájame na krúžky, cherry paradajky a vajce na malé kocky. Bylinky a lieskové orechy nasekáme na drobno.
5. V miske zmiešame jarnú cibuľku, lieskové orechy, paradajky, bylinky a na záver zĺahka priemešame vajce, šalát dochutíme čerstvo pomletým korením.
6. Uvarenú a precedenú špargľu umiestnime na tanier, posypeme šalátom a na záver polejeme horúcim maslom. Hneď podávame.