ŠALÁT S BIELOU ŠPARGĽOU

Mám pre vás receptík, kde som použila bielu špargľu. Už s nafoteným tanierom som išla do kuchyne, že to odložím ale nedalo mi. Kúsok som vyskúšala. Maslo bolo ešte teplé. Úžasná kombinácia. Zrazu nečakane prázdny tanier. Mňam! Jednoduché chute milujem.

POTREBUJEME

  • 5 ks bielej špargle
  • voda
  • 1dl bieleho vína
  • čerstvý tymián
  • 1 bobkový list
  • čierne korenie (celé)

    Šalát:
  • 1 vajce
  • 1ks jarnej cibuľky
  • 1 PL nasekaných liekových orechov
  • 5 ks cherry paradajok
  • čerstvé bylinky: tymián, pažítka, petržlenová vňať
  • čerstvo pomleté korenie
  • 25 g masla

POSTUP

1. Špargľu očistíme a odrežeme konce.
2. Do hrnca vlejeme vodu, víno, bobokový list, vetvičku tymiánu, čierne korenie a do vriacej vody ponoríme bielu špargľu a varíme 2 minúty, špargľa by mala byť po uvarení chrumkavá.
3. Vajce uvaríme natvrdo.
4. Jarnú cibuľku aj s vňaťou nakrájame na krúžky, cherry paradajky a vajce na malé kocky. Bylinky a lieskové orechy nasekáme na drobno.
5. V miske zmiešame jarnú cibuľku, lieskové orechy, paradajky, bylinky a na záver zĺahka priemešame vajce, šalát dochutíme čerstvo pomletým korením.
6. Uvarenú a precedenú špargľu umiestnime na tanier, posypeme šalátom a na záver polejeme horúcim maslom. Hneď podávame. 

Recept vznikol v spolupráci s Lunys.