Na šaláty som expert, najradšej ich vytváram len tak, čo doma nájdem. Tento má v sebe ukrytých viac chuťových tajomstiev.
POTREBUJEME
▫️rukola
▫️burrata
▫️píniové oriešky
▫️broskyne
▫️olivový olej v spreji
▫️olivový olej
▫️korenie štyroch farieb
▫️čerstvá bazalka
▫️čerstvá mäta
Javorovo-horčicová zálievku:
▫️2 PL olivového oleja
▫️2 PL javorového sirupu
▫️1 PL citrónovej šťavy
▫️1 PL balzamikového octu
▫️1 ČL dijonskej horčice
POSTUP
1. Panvicu zohrejeme a nasucho opečieme píniové oriešky, ktoré dáme bokom.
2. Panvicu postriekame olivovým olejom v spreji a poukladáme nakrájanú broskyňu na mesiačiky.
3. Broskyne opražíme alebo ugrilujeme z oboch strán.
4. V mixéri rozmixujeme zálievku na šalát: olivový olej, javorový sirup, citrónovú šťavu, balzamiko ocot, dijonská horčica.
5. Rukolové listy umyjeme a vysušíme.
6. Na tanier položíme rukolu, polejeme zálievkou, šalát môžeme jemne premiešať, poukladáme opraženú broskyňu.
7. Na rukolu položíme burratu, ktorú nakrojíme, polejeme olivovým olejom, dochutíme čerstvo pomletým korením štyroch farieb a pokrájanou čerstvou bazalkou a mätou.
8. Šalát na záver posypeme píniovými orieškami a opäť pokvapkáme zálievkou.