Vualaaaa tento krát jahňacie mäsko. Nie som moc nadšenec zdržiavačiek v kuchyni cez 2 hohiny a kontrolovať či neostal v rúre uhlík. Toto naozaj nie je “moja šálka kávy”. Aaaaaaale tentokrát sa oplatilo. Mňam, fakt lahôdka.
POTREBUJEME
* Jahňacie stehno s kosťou
* korenie štyroch farieb
* tymián
* 2 PL čerstvej petržlenovej vňate
* 1 PL sójovej omáčky
* 1 PL vody
* 2 strúčiky cesnaku
* 4 PL olivového oleja
Zelenina s mäsom:
* 2 mrkvy
* 1 cibuľa
* 2 petržleny
* 1 menší paradajkový pretlak
* biele víno
Pečená zelenina:
* 1 fenikel
* 12 ks baby zemiakov
* muškátový oriešok
POSTUP
1. Deň vopred pred pečením mäsa spravíme marinádu. V miske zmiešame olivový olej, pomleté korenie štyroch farieb, sójovú omáčku, vodu, pretlačený cesnak a premiešame. Do marinády umiestnime plát jahňacieho stehna, ktorý pootáčame z každej strany, zakryjeme a vložíme do chladničky.
2. Fenikel nakrájame na pláty, zemiaky umyjeme a so šupkou umiestnime na plech potretý olejom. Zemiaky posolíme a fenikel okoreníme muškátovým orieškom. Dáme piecť do rúry na na 200 stupňov na približne 40 minút.
3. Mäso vyberieme z chladničky a necháme ho otepliť na izbovú teplotu približne 15 minút.
4. Panvicu rozohrejeme a mäso opäčieme z každej strany 2 minúty. Mäso dáme bokom. Do výpeku vložíme pokrájanú zeleninu na rovnaké kusy: mrkvu, cibuľu, petržlen, 3 minúty restujeme a zalejeme vínom. Miešame až pokiaľ sa víno neodparí, pridáme pretlak a vodu na zriedenie. Varíme spolu 5 minút. Následne dáme na plech, navrch položíme jahňacie mäso, zakryjeme a pečieme v rúre na 170 stupňov približne 2 až 2 a 1/2 hodiny.
5. Jahňacie mäso podávame s pečenými zemiakmi, feniklom a koreňovu zeleninou s omáčkou.