MRKVOVÁ TORTA S LAHODNÝM KRÉMOM

Škorica, mletý zázvor a muškátový orech. Úžasná kombinácia korenín, ktorá dodá mrkvovej torte ten správny šmrnc. Osviežte mrkvovú tortu lahodným krémom s nádychom vanilky a škorice. Navyše je cesto bez múky, plené chuti orechov a kokosu. 

POTREBUJEME

Na cesto:
• 400 g mrkvy
• 200 g hnedého cukru
• 5 vajec
• 1 PL vanilkovej pasty
• 125 ml slnečnicového oleja
• 220 g mletých lieskových orechov
• 220 g mletých mandlí
• 70 g mandľových lupienkov
• 70 g strúhaného kokosu
• 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva / 5ml
• 1 ČL mletej škorice Mäspoma
• 1 ČL mletého zázvoru Mäspoma
• 1 ČL mleté semená koriandra Mäspoma
• ¼ ČL muškátového orieška Mäspoma

Na vanilkovo-škoricový krém:
• 250 g čerstvého smotanového syra
• 35 g práškového cukru
• 1 PL javorového sirupu
• 1 PL vanilkovej pasty
• ½ ČL mletej škorice Mäspoma

Na ozdobenie:
• pekanové orechy
• tekvicové semienka
• lieskové orechy

Ďalej potrebujeme:
• tortovú formu s priemerom 26 cm
• papier na pečenie

POSTUP

1. Vajcia, cukor a vanilkovú pastu šľaháme do hustej peny, približne 5 minút.
2. Mandľové lupienky opražíme na suchu na panvici do zlatista a necháme vychladnúť.
3. Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno.
4. Vo väčšej miske zmiešame mrkvu so zvyšnými surovinami.
5. Na záver do cesta opatrne vylejeme vajíčkovú zmes a zľahka cesto premiešame.
6. Do tortovej formy vložíme papier na pečenie a vylejeme cesto, uhladíme vrch.
7. Pečieme v rozohriatej rúre na 160 stupňov 80 minút.
8. Mrkvový koláč necháme vychladnúť vo forme.
9. Zmiešame suroviny na krém elektrickým šľahačom.
10. Vrch koláča potrieme škoricovo-vanilkovým krémom a posypeme posekanými orechmi a semienkami.