Chuťovo som skombinovala svieži džem s ľahkým krémom prevoňaný vanilkou. Na záver prichádzajú piškóty nasiaknuté pomarančovou šťavou.
▫️250 g malín
▫️100 g dlhých piškót na tiramisu
▫️250 g mascarpone
▫️200 ml smotany na šľahanie 40%
▫️1 PL Vanilkovej pasty Burbon Dr. Oetker
▫️1 PL práškového cukru
▫️šťava z dvoch pomarančov
▫️malinový džem a limetka
1. Piškóty rozmixujeme do hladkej konzistencie.
2. Umiestnime ich na dno pohárov a zalejeme pomarančovou šťavou.
3. Do stredu položíme 1 ČL malinový džem a pokvapkáme limetkovou šťavo, ideálna je redšia konzistencia džemu.
4. Smotanu vyšľaháme.
5. V miske zmiešame mascarpone s práškovým cukrom, vanilkovou pastou a na záver zľahka primiešame vyšľahanú smotanu.
6. Ďalšou vrstvou dezertu bude mascarpone-šľahačkový krém s vanilkou, na ktorý pôjde opäť malinovo-limetkový džem a maliny.
7. Vrstvenie zopakujeme.
8. Vrch dezertu ozdobíme malinami a dáme zachladiť do chladničky.