KURACIE KÚSKY S RYŽOU A OMELETOU

Vynikajúce kuriacie kúsky s ryžou a fazuľovými strukmi. Dochutené tajnými ingredienciami. K tomu omeleta a obed je hotový.

POTREBUJEME

  • 50 g kuracích pŕs
  • 300 g uvarenej basmati ryže
  • 100 g žltých a zelených
  • fazuľových strukov
  • sójova omáčky
  • 1 ČL nerafinovaného cukru
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL nastrúhaného
  • čerstvého zázovoru
  • chilli omáčka
  • čerstvý koriander
  • olivový olej
  • Tip: ustricová omáčka

POSTUP

1. Na rozpáleny wok pridáme trošku oleja, vylejeme rozšľahane vajce a omeletu upečieme z oboch strán. Dáme ju bokom, necháme vychladnúť a nakrájame na tenké pásiky.
2. Na wok panvicu pridáme opäť 1 ČL oleja, cukor, 2 PL sójovej omáčky a nakrájane kuracie prsia na tenké pásiky a pečieme do požadovaného stavu. Po usmažení dáme mäsom bokom.
3. Znovu prilejeme olej a restujeme cibuľu nakrájanú na tenké pásiky, pretlačený cesnak a nastrúhaný zázvor a miešame minútku, pridáme chilli omáčku a fazuľové struky. Na záver primiešame kuracie mäso, uvarenú ryžu, 2 PL sójovej omáčky a 1 PL ustricovej omáčky (nemusí byť), osolíme a podávame s pokrájaným čerstvým koriandrom.