Krúpy sú tu roky, majú veľa potrebných živín a ja sama som túto obilninu zanedbávala. Mala som ju zakódovanú len v polievke zo šokolskej jedálne a nejako som toto jedlo nevyhľadávala ale cviklové krupoto dalo krúpom nový rozmer.
Keďže šancu dávam všetkému zdravšiemu, zaradila som krúpy pravidelne do jedálnička. Konzumujem ich buď na raňajky ako kašu, najčastejšie s makom alebo orechami.
Často skončia aj ako príloha do polievok.
4 porcie
10 minút
40 minút
50 minút
1. Cesnak očistíme a prelisujeme, cibuľu nakrájame na malé kúsky.
2. Na wok panvici zohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu, restujeme 3 minúty, následne pridáme cesnak a restujeme ďalšiu minútu.
3. Primiešame jačmenné krúpy, pokrájanú cviklu na malé kúsky a pečieme 5 minút, následne zalejeme vínom.
4. Postupne prilievame vývar a varíme krupoto 30 minút až do požadovanej konzistencie.
5. Na záver primiešame maslo, parmezán a podávame s petržlenovou vňaťou.