CVIKLOVÁ POLIEVKA

Cviklová polievka prichádza na rad v jesennom období. Vyskúšajte jej zemitú chuť skombinovať s kôprom a zjemniť kyslou smotanou.

POTREBUJEME

• 300g cvikle
• 1 červená cibuľa
• olivový olej
• mletá rasca
• celá rasca
• čierne korenie
• zeleninový vývar 
• kôpor
• soľ

POSTUP

  1. Na olivovom oleji speníme nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme očistenú a na kocky pokrájanú cviklu, mletú a celú rascu, osolíme a krátko restujeme.
  3. Zalejeme vývarom a varíme približne 40 minút.
  4. 5 minút pred koncom pridáme mleté čierne korenie.
  5. Na záver polievku rozmixujeme.
  6. Podávame s kyslou smotanou a kôprom.
  7. TIP: Cviklová polievka je geniálna s opečeným karfiolom v kurkume. Ako na to? Uvaríme celý karfiol vo vriacej osolenej vode približne 8 minút. Nakrájame na plátky, poukladáme na papier na pečenie. Potrieme olivovým olejom zmiešaný s kurkumou a soľou. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút.