CREME BRULEE S KARAMELOVOU KRUSTOU

Aký je váš obľúbený slávnostnejší dezert?  U nás to vyšlo na francúzsky krém s karamelovou krustou. Ľahký na prípravu, čo sa týka kalórii o ľahkosti sa v tomto prípade nedá povedať. Smotana vystrelila glykemický index do výšin. 

No a prečo až teraz Creme Brulee? Chýbala mi flambovacia pištol od @profikuchar.sk , ktorá dezert vyšpičkovala. 

POTREBUJEME

* 400 ml smotany na šlahanie
* 4ks váječné žĺtky
* 2 PL nerafinovaného cukru
* 2 ČL vanilkového extraktu / vanilkový struk
* 1ml bourbon mletá vanilka

POSTUP

1. Žĺtka zmiešame s cukrom, mletou vanilkou a vanilkovým extraktom a vyšlaháme metičkou do penista.
2. Smotanu prihrejeme, tesne pred zovretím vypenme.
3. Teplú smotanu prilejeme k vyšľahanej zmesi a spolu premiešame.
4. Krém nalejeme do zapekacích misiek.
5. Zapekacie misky umiestnime do hlbšieho plechu, do ktorého nalejeme teplú vodu, tak aby voda siahala do 1/2 misiek.
6. Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov približne 40 minút.
7. Následne vyberieme misky a umiestnime na mriežku kde necháme dezerty vychladnúť.
8. Po vychladnutí umiestnime dezerty do chladničky na 2 hodiny.
9. Na záver umiestnime na vrch po 1 ČL cukru a cukor skaramelizujeme pomocou flambovacej pištole. Hotovo