CÍCEROVO – KOKOSOVÉ KARI S GRILOVANÝM HALLOUMI

Cícer vás spolu s pestrofarebnou ryžou zasýti. Omáčka je dochutená tajnou ingredienciou korením Ras el Hanout kde je už namixované mix korenín: koriander, kurkuma, rasca, senovka grécka, paprika sladká, škorica, kardamóm, muškátový oriešok, klinček, aníz, zázvor, levanduľa, bobkový list, čierne a nové korenie. Mix tohto korenia robí jedlo jedinečné. Korenie sa indálne hodí s kokosovým mliekom.

Čestvý koriander prebudí vaše chuťové poháriky a celé porciu pokvapkajte šťavou z citróna alebo limetky. 

Cícerovo kokosové kari s grilovaným halloumi

 

Chrumkavý grilovaný syr halloumi dodá jedlu záverečnú bodku. Je jemne pikantný. 

Množstvo

3 porcie

Príprava

5 minút

Varenie/pečenie

45 minút

Čas celkovo

50 minút

POTREBUJEME

  • 1 cuketa
  • 1 plechovka cíceru
  • 1 hrnček pestrofarenbej ryže (mix dlhozrnná ryža, červená ryža, indiánska diváryža)
  • brokolica
  • Karička Syr na gril typu Halloumi jemne pikantný
  •  čerstvý koriander (nemala som, použila som petržlenovú vňať)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 plátky zázvoru (použila som mrazený)
  • šťava z citróna alebo limetky
  •  200 ml kokosového mlieka (zriedila som s vodou)
  • 1 ČL korenia Ras el Hanout alebo Kajenské korenie
  • 1/2 ČL kari korenia alebo kurkumy
  • soľ
  • sezamové semienka
  • biele korenie
  • olivový olej

OKREM TOHO POTREBUJEME

POSTUP

  1.  Ryžu prepláchneme a varíme v osolenej vode približne 45 minút v pomere 1:2 (ryža:voda).
  2. Vodu necháme zovrieť a hlavičky brokolice varíme 3 minúty.
  3. Cícer z konzervy precedíme a opláchneme, následne vysušíme v utierke.
  4. Panvicu zohrejeme a na 1PL olivového oleja opražíme cícer, ktorý osolíme a posypeme čerstvo pomletým bielym korením. Miešame približne 5 minút.
  5.  Cuketu pokrájeme na kolieska, ktoré prekrojíme na štvrtiny, cesnak pokrájeme na malé kúsky.
  6. K cíceru pridáme cesnak, zázvor, cuketu a korenie (Ras el Hanout a kari korenie), premiešame a zelejeme kokosovým mliekom, ktoré zriedime vodou a varíme približne 10 minút, pokiaľ zelenina dostatočne nezmäkne.
  7.  Na záver pridáme citrónovú šťavu a pokrájaný koriander.
  8. Na rozpálenej grilovacej panvici opečieme z každej strany pokrájaný syr typu halloumi.
  9.  Cícerovo – kokosové kari podávame s pestrofarebnou ryžou a grilovaným halloumi a brokolicou.
  10. Vrch ozdobíme sézamovými semienkami a čerstvým koriandrom.

TIP

  • Korenie Ras el Hanout je  idálne pre toto jedlo, ale môžete ho nahradiť aj Kajanským korením. 
  • Ak nemáte limentku, hotovú porciu pokvapkajte citrónvou šťavou.