Cícer vás spolu s pestrofarebnou ryžou zasýti. Omáčka je dochutená tajnou ingredienciou korením Ras el Hanout kde je už namixované mix korenín: koriander, kurkuma, rasca, senovka grécka, paprika sladká, škorica, kardamóm, muškátový oriešok, klinček, aníz, zázvor, levanduľa, bobkový list, čierne a nové korenie. Mix tohto korenia robí jedlo jedinečné. Korenie sa indálne hodí s kokosovým mliekom.
Čestvý koriander prebudí vaše chuťové poháriky a celé porciu pokvapkajte šťavou z citróna alebo limetky.
Cícerovo kokosové kari s grilovaným halloumi
Chrumkavý grilovaný syr halloumi dodá jedlu záverečnú bodku. Je jemne pikantný.
Množstvo
3 porcie
Príprava
5 minút
Varenie/pečenie
45 minút
Čas celkovo
50 minút
POTREBUJEME
- 1 cuketa
- 1 plechovka cíceru
- 1 hrnček pestrofarenbej ryže (mix dlhozrnná ryža, červená ryža, indiánska diváryža)
- brokolica
- Karička Syr na gril typu Halloumi jemne pikantný
- čerstvý koriander (nemala som, použila som petržlenovú vňať)
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 plátky zázvoru (použila som mrazený)
- šťava z citróna alebo limetky
- 200 ml kokosového mlieka (zriedila som s vodou)
- 1 ČL korenia Ras el Hanout alebo Kajenské korenie
- 1/2 ČL kari korenia alebo kurkumy
- soľ
- sezamové semienka
- biele korenie
- olivový olej
OKREM TOHO POTREBUJEME
POSTUP
- Ryžu prepláchneme a varíme v osolenej vode približne 45 minút v pomere 1:2 (ryža:voda).
- Vodu necháme zovrieť a hlavičky brokolice varíme 3 minúty.
- Cícer z konzervy precedíme a opláchneme, následne vysušíme v utierke.
- Panvicu zohrejeme a na 1PL olivového oleja opražíme cícer, ktorý osolíme a posypeme čerstvo pomletým bielym korením. Miešame približne 5 minút.
- Cuketu pokrájeme na kolieska, ktoré prekrojíme na štvrtiny, cesnak pokrájeme na malé kúsky.
- K cíceru pridáme cesnak, zázvor, cuketu a korenie (Ras el Hanout a kari korenie), premiešame a zelejeme kokosovým mliekom, ktoré zriedime vodou a varíme približne 10 minút, pokiaľ zelenina dostatočne nezmäkne.
- Na záver pridáme citrónovú šťavu a pokrájaný koriander.
- Na rozpálenej grilovacej panvici opečieme z každej strany pokrájaný syr typu halloumi.
- Cícerovo – kokosové kari podávame s pestrofarebnou ryžou a grilovaným halloumi a brokolicou.
- Vrch ozdobíme sézamovými semienkami a čerstvým koriandrom.
TIP
- Korenie Ras el Hanout je idálne pre toto jedlo, ale môžete ho nahradiť aj Kajanským korením.
- Ak nemáte limentku, hotovú porciu pokvapkajte citrónvou šťavou.