BANÁNOVÉ MAFINY

Banánové mafiny pečieme, keď nám doma na kuchynskej linke zostanú zrelé banány. Zúžitkujeme ich a navyše si pochunáme na skvelých mafinách.

POTREBUJEME

* 2 banány
* 3 PL javorového sirupu
* 1 vajce
* 1/2 šálky rastlinného oleja
* 1 šálka hladkej múky
* 1/2 šálky celozrnnej múky
* 1 prášok do pečiva
* štvrtinu šálky mlieka na zriedenie (približne)
* brusnice
* mrazené/ čerstvé maliny

POSTUP

1. Banány očistíme a rozpučíme lisom na zemiaky, prípadne rozmixujeme tyčovým mixérom.
2. Pridáme javorový sirup, vajce, olej, múku, prášok do pečiva a dôkladne premiešame.
3. Na záver zriedime mliekom.
4. Cesto umiestnime do košíčkov na mafiny, ozdobíme vopred namočenými a precedenými brusnicami, ktoré páratkóm zatlačíme do cesta, aby sa nespálili alebo ozdobíme malinami, prípadne necháme len také čisté.
5. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov 20 minút.
6. Hotovo.