Máte radi zapečené cestoviny? Tieto si zamilujete. Okrem celozrnných penne, je v nich tuniak, mozzarella, kukurica, paradajky a čerstvé bylinky: tymián a rozmarín.
Inšpirovala som sa knihou Jeme zdravo rýchlo a jednoducho, kde nájdete 120 zdravých a chutných receptov pre celú rodinu.
Zapekané cestoviny s tuniakom
Preferujete na obed cestoviny? Doplníte nimi svoju sacharidovú dávku a môžem fungovať ďalej.
Tuniak a mozzarella patria medzi moje obľúbené ingrediencie, ktoré často používam v kominácií s cestovinami. Nezabudnite použiť čerstvé bylinky, ktoré jedlu dajú iný rozmer.
Množstvo
5 porcií
Príprava
20 minút
Varenie/pečenie
40 minút
Čas celkovo
60 minút
POTREBUJEME
- 400 g celozrnných penne
- 2 PL olivového oleja
- 2 šalotky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL paradajkového pretlaku bez cukru
- 200 g predvarenej kukurice
- 200 g paradajok v plechovke
- 1 ČL rozmarínu
- 1 ČL tymiánu
- 350 g tuniaka vo vlastnej šťave
- 200 g mozzarelly
- soľ
- čierne korenie
OKREM TOHO POTREBUJEME
- väčšiu zapekaciu misku alebo menšie zapekacie misky
- väčšiu panvicu s pokrievkou
POSTUP
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme najemno nakrájanú šalotku a restujeme 5 minút. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a restujeme ešte minútu.
- Do panvice dáme kukuricu, nakrájané paradajky, rozmarín s tymiánom, prilejeme 100 ml vody a priklopíme pokrievkou. Necháme variť 15 minút.
- Nakoniec primiešame tuniaka a uvarené cestoviny, nakrájanú mozzarellu, dochutíme soľou, čiernym korením a celú zmes premiestnime do zapakacej misky.
- Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 190 – 200 stupňov približne 15 – 20 minút.
TIP
- Ak máte radi pikantné jedlá, pridajte mletú čili papriku.