Tvaroh mám zaradený v jedálničku kvôli bielkovinám, vysokému obsahu vápnika a nízkemu obsahu sacharidov. Najčastejšie z tvarohu pripravujem nátierky alebo upečiem z neho koláč.
TVAROHOVÝ KOLÁČ S MALINAMI
Tvaroh mám zaradený v jedálničku kvôli bielkovinám, vysokému obsahu vápnika a nízkemu obsahu sacharidov.
Najčastejšie z tvarohu pripravujem nátierky alebo upečiem z neho koláč.
Množstvo
porcie
Príprava
minút
Varenie/pečenie
minút
Čas celkovo
minút
POTREBUJEME
- 250 g Agravital tvaroh z Horehronia
- 250 g Agravital tvaroh odtučnený z Horehronia
- 230 g bobuľového ovocia (môže byť aj mrazené)
- 120 g Agravital maslo z Horehronia
- 90 g nerafinovaného tmavého trstinového cukru
- 3 slepačie vajcia
- ½ PL celozrnnej múky
- ½ ČL prášku do pečiva bez fosfátov
- 1 balenie zlatého klasu (40g)
POSTUP
- Maslo vymiešame s hnedým cukrom na hladký krém, primiešame vajcia, múku, prášok do pečiva a zlatý klas, na záver pridáme tvaroh.
- Na spodnú časť okrúhlej formy s priemerom 21 cm uložíme papier na pečenie.
- Polovicu ovocia dáme na spodok formy, následne na ovocie vylejeme cesto a pridáme zvyšné ovocie, ktoré jemne zatlačíme do cesta rukou.
- Pečieme v predhriatej teplovzdušnej rúre pri teplote 160 stupňov cca 30 minút a ďalej na 180 stupňov ďalších 30 minút.
- Koláč necháme vychladnúť pri izbovej teplote a následne umiestnime do chladničky na niekoľko hodín, aby koláč stuhol a mal správnu, pevnú konzistenciu.
TIP
- Vyskúšajte pri podávaní koláč obliať horúcimi malinami. Horúce maliny spravíte jednoducho. Maliny zlejte trochou vody a varíte na panvici do zovretia.