TVAROHOVÝ KOLÁČ S MALINAMI

Tvaroh mám zaradený v jedálničku kvôli bielkovinám, vysokému obsahu vápnika a nízkemu obsahu sacharidov. Najčastejšie z tvarohu pripravujem nátierky alebo upečiem z neho koláč.

Tvarohový koláč od Mirka Chvosteková

TVAROHOVÝ KOLÁČ S MALINAMI

Tvaroh mám zaradený v jedálničku kvôli bielkovinám, vysokému obsahu vápnika a nízkemu obsahu sacharidov.

Najčastejšie z tvarohu pripravujem nátierky alebo upečiem z neho koláč.

Množstvo

porcie

Príprava

minút

Varenie/pečenie

minút

Čas celkovo

minút

POTREBUJEME

  • 250 g Agravital tvaroh z Horehronia
  • 250 g Agravital tvaroh odtučnený z Horehronia
  • 230 g bobuľového ovocia (môže byť aj mrazené)
  • 120 g Agravital maslo z Horehronia
  • 90 g nerafinovaného tmavého trstinového cukru
  • 3 slepačie vajcia
  • ½ PL celozrnnej múky
  • ½ ČL prášku do pečiva bez fosfátov 
  • 1 balenie zlatého klasu (40g)

POSTUP

  1. Maslo vymiešame s hnedým cukrom na hladký krém, primiešame vajcia, múku, prášok do pečiva a zlatý klas, na záver pridáme tvaroh.
  2. Na spodnú časť okrúhlej formy s priemerom 21 cm uložíme papier na pečenie.
  3. Polovicu ovocia dáme na spodok formy, následne na ovocie vylejeme cesto a pridáme zvyšné ovocie, ktoré jemne zatlačíme do cesta rukou.
  4. Pečieme v predhriatej teplovzdušnej rúre pri teplote 160 stupňov cca 30 minút a ďalej na 180 stupňov ďalších 30 minút.
  5. Koláč necháme vychladnúť pri izbovej teplote a následne umiestnime do chladničky na niekoľko hodín, aby koláč stuhol a mal správnu, pevnú konzistenciu.

TIP

  • Vyskúšajte pri podávaní koláč obliať horúcimi malinami. Horúce maliny spravíte jednoducho. Maliny zlejte trochou vody a varíte na panvici do zovretia.