POMALY PEČENÉ KAČACIE STEHNÁ SO SLIVKOVOU OMÁČKOU A ZEMIAKOVOU KAŠOU

V premiére som fotila zemiakovú kašu a to som už nafotila vyše 1000 fotiek s jedlom.

Uzrela svetlo sveta najfrekventovanejšia príloha z detských čias. Ako je to u Vás? Preferujete z príloh viac zemiaky, ryžu či niečo úplne iné?

Kačacie stehno recept chudnem jedlom

POMALY PEČENÉ KAČACIE STEHNÁ SO SLIVKOVOU OMÁČKOU A ZEMIAKOVOU KAŠOU

V premiére som fotila zemiakovú kašu a to som už nafotila vyše 1000 fotiek s jedlom.

Uzrela svetlo sveta najfrekventovanejšia príloha z detských čias. Ako je to u Vás? Preferujete z príloh viac zemiaky, ryžu či niečo úplne iné?

Množstvo

porcie

Príprava

minút

Varenie/pečenie

minút

Čas celkovo

minút

POTREBUJEME

  • 2 ks kačacích stehnie Farm Foods
  • soľ
  • rasca 

EXPRESNE RÝCHLA OMÁČKA

  • slivkový lekvár – použila som aromatickú slivku od Farm Foods
  • červené víno
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • soľ

POSTUP

  1. Kačacie stehná nasolíme a posypeme rascou, následne umiestnime do plechu na pečenie, zakryjeme a pečieme na 120 stupňoch 3 a 1/2 hodiny. Na záver odkryjeme, potrieme tekutým teplým medom a prepneme na vyššiu teplotu 180 (prípadne gril) a pečieme dochrumkava.
  2.  ZEMIAKOVÁ KAŠA: Očistené pokrájané zemiaky zalejeme vodou, osolíme a varíme po zovretí ešte 20 minút. V ďalšom hrnci necháme zovrieť mlieko. Precedené zemiaky popučíme spolu s mliekom a kúskom masla.
  3. Omáčku spravíme so slivkého lekváru, ktorý zmiešame s červeným vínom, pridáme soľ, čerstvo namleté čierne korenie a miešame do zovretia.
  4. Upečené kačacie stehná podávame so zemiakovou kašou a slivkovou omáčkou. 
Kačacie mäsko na obed chvosteková

TIP