V premiére som fotila zemiakovú kašu a to som už nafotila vyše 1000 fotiek s jedlom.
Uzrela svetlo sveta najfrekventovanejšia príloha z detských čias. Ako je to u Vás? Preferujete z príloh viac zemiaky, ryžu či niečo úplne iné?
POMALY PEČENÉ KAČACIE STEHNÁ SO SLIVKOVOU OMÁČKOU A ZEMIAKOVOU KAŠOU
V premiére som fotila zemiakovú kašu a to som už nafotila vyše 1000 fotiek s jedlom.
Uzrela svetlo sveta najfrekventovanejšia príloha z detských čias. Ako je to u Vás? Preferujete z príloh viac zemiaky, ryžu či niečo úplne iné?
Množstvo
porcie
Príprava
minút
Varenie/pečenie
minút
Čas celkovo
minút
POTREBUJEME
- 2 ks kačacích stehnie Farm Foods
- soľ
- rasca
EXPRESNE RÝCHLA OMÁČKA
- slivkový lekvár – použila som aromatickú slivku od Farm Foods
- červené víno
- čerstvo pomleté čierne korenie
- soľ
POSTUP
- Kačacie stehná nasolíme a posypeme rascou, následne umiestnime do plechu na pečenie, zakryjeme a pečieme na 120 stupňoch 3 a 1/2 hodiny. Na záver odkryjeme, potrieme tekutým teplým medom a prepneme na vyššiu teplotu 180 (prípadne gril) a pečieme dochrumkava.
- ZEMIAKOVÁ KAŠA: Očistené pokrájané zemiaky zalejeme vodou, osolíme a varíme po zovretí ešte 20 minút. V ďalšom hrnci necháme zovrieť mlieko. Precedené zemiaky popučíme spolu s mliekom a kúskom masla.
- Omáčku spravíme so slivkého lekváru, ktorý zmiešame s červeným vínom, pridáme soľ, čerstvo namleté čierne korenie a miešame do zovretia.
- Upečené kačacie stehná podávame so zemiakovou kašou a slivkovou omáčkou.