Paradajková polievka s čerstvou bazalkou. K polievke chrumkavý chlebík s roztekajúcim syrom a petržlenovou vňaťou.
Na polievku:
▫️500 g cherry paradajok
▫️1 červená paprika – nakrájaná na plátky
▫️1 cibuľa – nakrájaná na štvrťky
▫️1 hlavička cesnaku
▫️olivový olej
▫️zeleninový vývar na zriedenie
▫️čerstvo pomletné čierne korenie
▫️soľ
▫️meniša hrsť čerstvej bazalky
▫️smotana
▫️parmenzán
Chrumkavý chlebík:
▫️krajce chleba
▫️strúhaná mozzarella
▫️syr gouda plátky
▫️petržlenová vňať
1. Do zapekacej misky vložíme cherry paradajky, papriku, očistený cesnak, postiekame olivovým olejom v spreji, posolíme, pokoreníme.
2. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov 50 minút.
3. Po upečení do zeleniny pridáme bazalku, zriedime teplým zeleninovým vývarom a rozmixujeme do hladkej konzistencie.
4. Krajce chleba posypeme mozzarellou, položíme plátok goudy, zakryjeme druhým krajcom chleba a opečnieme na zohriatom oleji z oboch strán.
5. Na záver posypeme mozzarellou a zapečieme v rúre na 200 stupňov 4-5 minút.
6. Paradajkovú polievku posypeme lístkami čerstvej bazalky, parmezánom, pokvapkáme smotanou a olivovým olejom, podávame s chrumkavým syrovým chlebíkom.