Zbožňujem šaláty, najmä tie, ktoré vzniknú spontánne. Mohla by som ich jesť aj každý deň. V ich tvorení sa vyžívam a baví ma vyskladať ich tak, že chute sú prepojené a šalát zasýti. Tomuto môjmu šalátiku sa nedá odolať, nedá sa nezjesť.
ŠALát s lososom a kozím syrom
Mám pre vás rovno 2 tipy na PARÁDNE šaláty. Jeden je s lososom a druhý s kozím syrom.
Je len na tebe, ktorý z nich bude prvá voľba. Alebo si do šalátika daj aj losos aj kozí syr.
Množstvo
4 porcie
Príprava
10 minút
Varenie/pečenie
30 minút
Čas celkovo
40 minút
POTREBUJEME
Šalát s lososom
- mix trhané listy
- losos
- sézamové semienka
- chilli vločky
- 1ks cuketa
- baby špagľa
- hrášok
- maslo
- soľ
- olivový olej v spreji
Pečená cvikla
- 2ks červená cvikla
- 3 PL olivovéhé oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
ZÁLIEVKA
- 2PL olivového oleja
- 1PL balsamico
- 1PL citrónovej šťavy
- 1PL ryžového sirupu alebo medu
ŠALát s kozím syrom
- mix trhané listy
- kozí syr
- vlašské orechy
- konoplné semienka
- hrášok
- cuketa
- olivový olej v spreji
- + pečená cvikla
- + záliekva
POSTUP
1. Červenú cviklu očistíme, nakrájame na plátky a poukladáme na plech, na ktorý umiestnime papier na pečenie.
2. V miske zmiešame olivový olej, pretlačený cesnak a soľ.
3. Zmesou potrieme cviklu.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 30 minút.
4. Cuketu nakrájame na plátky a ugrilujeme z oboch strán, použijem olej v spreji.
5. Lososa upečieme na rozpálenej palici, na ktorej roztopíme maslo a lososa pečieme z oboch stán 3 minúty.
6. Baby špargľu varíme vo vriacej vode 2 minúty.
7. Zálievku spravíme zmiešaním olivového oleja, balzamika, citrónovej šťavy a medu alebo ryžového sirupu.
8. Do misky vložíme šalátové listy, hrášok, cuketu a šalát podávame podľa preferencií buď s lososom alebo kozím syrom, posypeme semienkami a pokvapkáme zálievkou.
Hotovo.
TIP
Vyskúšajte si do šalátu dať semienka, na ktoré práve máte chuť: konopné, sézamové či pínové.