OBRÁTENÝ BROSKYŇOVÝ KOLÁČ

Počas leta som si slnečné lúče vychutnávala naplno. Teší ma, že je ich dosť aj počas septembra. Pohodová atmoška sa presúva aj do kuchyne, kde si počas varenia rada zatancujem. Ako to máte v kuchyni s tancom? Tancujete pri varení či pečení? Nenechajte ma v tom samu. 

POTREBUJEME

SUROVINY

▫️4 broskyne
▫️150 g masla izbovej teploty
▫️150 g hladkej múky
▫️125 ml mlieka
▫️5 g kypriaceho prášku
▫️80 g práškového cukru
▫️1 vajce
▫️1 PL vanilkovej pasty
▫️štipka soli

Na potrebie plechu:
▫️20 g roztopeného masla (1 PL)
▫️50 g trstinového cukru

Ďalej potrebujeme:
▫️okrúhlu formu na pečenie s priemerom 22 cm

POSTUP

1. Roztopené maslo (1 PL) rozotrieme po celej forme.
2. Formu obsypeme kryštálovým cukrom a zvyšok cukru rovnomerne vysypeme na dno formy.
3. Na dno formy poukladáme nakrájané broskyne.
4. V mise vyšlaháme maslo s práškovým cukrom do penista.
5. Pridáme vajce, vanilkovú pastu a premiešame.
6. V druhej mise premiešame múku, kypriaci prášok a soľ.
7. Suchú zmes pridáme k maslovej zmesy a premiešame.
8. Nakoniec pridáme mlieko.
9. Cestom zalejeme broskyne.
10. Pečieme na 175 stupňov približne 50 minút.
11. Po upečení necháme koláč vychladnúť vo forme 10 minút a následne preklopíme.