LOSOS S ČERVENOU KARI OMÁČKOU

Neviem sa rozhonúť či hotovú porciu posypať čerstvou bazalkou alebo koriandrom. Druhá dilema je, či ako prílohu zvoliť ryžové rezance alebo baby pečené zemiaky. Ako by ste si porciu nakombinovali?

ŠALÁTOVÁ ENEGIA

Množstvo

Príprava

Varenie/pečenie

Čas celkovo

POTREBUJEME

SUROVINY

• 200 g lososa
• 1ČL olivového oleja
• 2 menšie šalotky
• 2 strúčiky cesnaku
• 1 ČL čerstvého zázvoru / 3 plátky
• 1 ČL mletej červenej papriky
• 1 ČL mletej rasce
• 1/2 ČL koriandra
• 50 g červenej kari pasty
• 1 ČL paradajkového pretlaku
• 1 ks červená paprika
• 1 ks baby pak choi
• 400 ml kokosového mlieka
• čerstvá bazalka / koriander
• citrón / limetka
• soľ
• ryžové rezance – príloha

POSTUP

1. Panvicu zohrejeme, pridáme olivový olej, na malé kúsky pokrájanú cibuľu/šalotku, pretlačený cesnak, zázov a 2 minúty restujeme.
2. Ďalej primiešame červenú kari pastu paradajkový pretlak, červenú mletú pariku, rascu, koriander, zalejeme kokosovým mliekom a varíme do zovretia.
3. Primiešame pokrájanú papriku a pak choi a varíme 5 minút. Paprika bude príjemné chrukmavá.
4. Lososa potrieme mletou červenou papriku, posolíme a pečieme na rozpálenej grilovacej panvici z každej strany 3-4 minúty.
5. Lososa priáme do hotovej omáčky a posypeme čertvou bazalkou akebo koriandrom a pokvapkáme citrónom/limetkou.
6. Podávame s ryžovými rezancami.