CVIKLOVÉ RAVIOLI S RICOTTOU

Cviklové ravioli s plnkou z ricotty a tymiánu, poliate maslovo-šalviovou omáčkou.

Cviklové ravioli s ricottou

POTREBUJEME

Pečnená cvikla

  • 1 cviklu
  • olej
  • soľ
  • korenie
  • alobal

Cviklové ravioli

  • 300 g hladkej múky
  • 80 g cviklového pyré
  • 2 vajcia
  • 1 žĺtok
  • 1 ČL soli

Plnka z ricotty a tymiánu

  • 200 g čerstvého syra ricotta
  • 1 ČL čerstvého tymiánu
  • 50 g parmezánu
  • soľ
  • korenie

Maslovo-šalviová omáčka

  • 40 g  masla
  • 2 PL nakrájaných
  • šalviových listov
  • soľ

Na posyp:

  • vlašské orechy

POSTUP

1. Cviklu umyjeme, odkrojíme konce na oboch stranách, šupku neodstraňujeme. 
2. Na alobal nakvapkáme olej, položíme cviklu, posolíme a pokoreníme.
3. Cviklu dobre zabalíme do alobalu a  pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 1 hodinu. 
4. Po upečení necháme cviklu vychladnúť a očistíme ju od šupky. 
5. Cviklu nakrájeme na kocky a rozmixujeme na hladké pyré.
6. V miske zmiešame hladkú múku, vajíčka, žĺtko, soľ a cviklové pyré a vypracujeme cesto do hladkej konzistencie. 
7. Cesto zabalíme do kuchynskej fólie a necháme oddychovať pri izbovej teplote 2 hodiny. 
8. Použijeme formovací stroj na cestoviny, alebo valčekom rozvaľkáme  cesto na tenký plát. 
9. Vykrajujeme srdiečka. 
10. Poďme na plnku. Zmiešame ricottu, parmezán a tymián nakrájame na drobné kúsky, pridáme do plnky. 
11. Na dochutenie plnky použijeme soľ a korenie.
12. Do stredu cesta položíme 1 ČL plnky a zlepíme druhým cestom.
13. Varíme vo vriacej vode až kým ravioli nevyplávajú, nechapne pár sekúnd povariť a vyberiem ich. 
14. Maslo necháme roztopiť na panvici približne 3 minúty, keď začne voniať, pridáme na malé kúsočky pokrájané šalviové listy, posolíme. 
15. Hotové cviklové ravioli polejeme maslovo-šalviovou omáčkou a posypeme posekanými vlašskými orechmi. Hotovo. ❤️