Kačacie hody patria k jeseni, okrem nich aj pohár červeného vína a dobrá kniha. Už len vybrať, do ktorej knihy sa pustím ako prvej.
Kačacie mäsko nepripravujem často, ale keď ho už robím, tak pečené a hlavne chrumkavé. Mňam. Och a musia byť k nemu omastené lokše, akurát červenú kapustu sa nepodarilo zohnať. Bude nabudúce.
CHRUMKAVÉ KAČACIE PRSIA
Kačacie hody patria k jeseni, okrem nich aj pohár červeného vína a dobrá kniha.
Už len vybrať, do ktorej knihy sa pustím ako prvej.
Kačacie mäsko nepripravujem často, ale keď ho už robím, tak pečené a hlavne chrumkavé. Mňam.
Och a musia byť k nemu omastené lokše, akurát červenú kapustu sa nepodarilo zohnať. Bude nabudúce.
Množstvo
porcie
Príprava
minút
Varenie/pečenie
8 minút
Čas celkovo
minút
POTREBUJEME
- 2 ks kačacích pŕs
- štipka soli
- čierne korenie ( čerstvo pomleté)
POSTUP
- Kačacie prsia umyjeme, osušíme a kožu narežeme do tvaru mriežky, posolíme, pokoreníme a necháme pôsobiť pri izbovej teplote 10 minút.
- Položíme na panvicu (ešte nezohriatu) s kožou dole a pečieme pokiaľ koža pustí tuk a zároveň schrumkavie, potom prsia otočime a necháme mäso zatiahnúť.
- Následne pečieme vo vyhriatej rúre: Teplovzdušná rúra horný/dolný ohrev: 200 stupňov, dĺžka pečenia: 8 minút.
- Podávame s lokšami a červenou kapustou.
TIP
- Ak chcete dosiahnuť vrch mäska ešte chrumkavejší, prepnite rúru na grilovanie a grilujte mäská ešte ďalšie 1-2 minútky. Po upečení nechajte mäsko odležať pri izbovej teplote 5 minút a následne pokrájajte na tenké plátky.